Headerbild

Kategorier

Superlördag i Tyresö!

2016-02-21 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Vilken härlig lördag det blev för våra unga lirare i Februariduellen i Tyresö! På förmiddagen tog Jacob Peterson en storstilad seger i A-slutspelet i P10 med Yakob Gulle som trea. Sedan var det trångt med RBTK-spelare på pallen i A-slutspelet i P11: Vikto

Förutom allt storspel från dessa killar gläds vi föräldrar åt den lagkänsla som finns i denna klubb. Efter succén i P11 var det nästan svårt att se vilka som var medaljörer och vilka som var påhejare. Det vimlade av glada spelare i Rotebro-tröjor i hallen. Dessutom uppträder alla våra spelare så fint under matcherna. Man känner sig stolt!

 

Här lördagen i korthet:

• I P10 vann alltså Jacob Peterson efter dunderrysare i finalen där han räddad en matchboll innan siffrorna skrevs till 8–11, 11–7, 11–8, 11–13, 12–10 mot Edvin Fagerlund, Täby. En annan RBTK-spelare, Yakob Gulle, hamnade också på pallen efter att ha slutat trea.

I P9 gjorde både Do Le Vy och Edvin Sämskar mycket bra insatser. De gick till åttondelsfinal. Bra kämpat!

• I P11 tycktes det sedan finnas en Rotebro-lirare igång hela tiden! Tre av fyra spelare i semifinalerna var från Rotebro:-) När röken hade lagt sig stod Viktor Tiberg som slutsegrare efter seger mot Leo Rosen, Huddinge, i finalen med 12–10, 10–12, 12–10, 11–9. Vilken rysare! William Lindberg vände 0–2 till 3–2 i kvartsfinalen mot Edvard Nelly, Ängby, men föll sedan i en femsetsholmgång mot Leo Rosen. Jacob Peterson avslutade sin superdag med förlust i den välspelade semifinalen mot Viktor Tiberg. Men även fler andra RTBK-spelare gjorde kanoninsatser i klassen – som Vincent Poortvliet, Daniel Donoso, Alexander Brunell (trea i B-slutspelet!) och William Ohly. Om jag skulle ha glömt någon i hastigheten så mejla till mig, johan.lindberg@svd.se. Ni kan också mejla bilder. Jag ska lägga in fler senare i dag. 

Här kan ni se alla resultaten från lördagen. Återkommer med söndagens spel!